Bajen från Söder!

Det har blivit dags att avslöja vem som vinner serien.. Och håll i er nu, det blir... Hammarby!


Bajen är i årets upplaga av elitserien en ganska unik förening, man är en av de ytterst få som lyckats förstärka truppen jämfört med sösongen 05/06.

Det man tapapr i spelarväg är Svend Magnus Pettersen som ändå inte var någon av de tongivande lirarna. Tyngre är då förlusten av tränaren Magnus Grahn som nu lämnar Staffan Olsson ensam med ansvaret att försvara fjolårets SM-guld.


Nya spelare är bland annat högersexan Erik Höglund från Cyrus, en kille som man minns från Potatiscupen där han dominerat stort från sin kant. Även Patrik "Pava" Johansson (högernio) som ansluter från Guif är ett riktigt intressant namn. Just positionen högernio har sedan Olssons uttåg ur laget varit tunn och man har egentligen inte haft någon vänsterhänt kille där. Olle Johannesson som så sorgligt drabbades av cancer höll till där emellanåt men är inget naturligt alternativ då han helst lever sitt liv nere i högerstruten. Återstår att se om Olle gör comeback under säsongen.


Vad talar då emot Hammarby? Tja, inte mycket. Kanske det faktum att Chamions Leaguespel sliter mer ön önskat på truppen, men inte ens detta torde stoppa tornadohandbollens härförare.

Hammarby vinner alltså serien och detta till och med ganska överlägset, när det sedan vankas SM-final (vilken de naturligtvis tar sig till) kan dock vad som helst hända. Och tipset blir att man där förlorar.


Hammarby:
Tränare:
Staffan Olsson
Nyförvärv: Jesper Linnéll (M6), Erik Höglund (H6), Patrik Johansson (H9).
Förluster: Svend Magnus Pettersen (9M).



1 Hammarby
2 Lugi
3 IFK Ystad
4 IFK Skövde
5.................
6 H43
7.................
8 Ystads IF

9 HK Drott
10 IF Guif

11................
12 LIF Lindesberg

13 IFK Trelleborg
14 IK Heim


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback