Fjolårets nykomling, LIF!

Femte lag att analyseras är Lindesberg, fjolårets nykomling som överraskade med sin snabba handboll.

Årets upplaga av LIF ser sämre ut än fjolårets, detta kombinerat med klyschan om det svåra andraåret gör att vi inte tror på dem denna gång.

Man har i Tobias Warvne och Niklas Bååk två unga, mycket intressanta, spelare. Även Herman Arenvang är mycket bra, men sedan känns det lite tunt. På målvaktssidan är man sämre rustade, men det är inte där den stora försvagningen ligger, det är på Mitt 6 och framför allt i mittförsvaret där man ju tappat Erik Axelsson. Ersättaren Payam Hatami är duktig, men i mina ögon är han långt ifrån Axelssons nivå.

LIF spelar efter devisen "det räcker att göra ett mål mer än motståndaren", och visst, det är ju sant, men för att man ska kunna vara med och kriga högre upp måste man skärpa till försvaret som vid många tillfällen varit mer än lovligt dåligt.

Man kommer under året att spela Europacuphandboll i Challengecupen, detta kommer naturligtvis att ge laget obetalbar rutin, men samtidigt kommer det att slita på truppen om man avancerar i cupen.

På det hela taget så kan man konstatera att detta blir ett mellanår, man håller sig kvar via ett kval som man naturligtvis springer hem enkelt.

LIF Lindesberg:
Tränare:
Mats Engblom
Nyförvärv: Sebastien Ehnevid (Mv), Payam Hatami (M6), Ola Anto (M6).
Förluster: Johan Parmbäck (Mv), Erik Axelsson (M6), Simon Anfält (H6).


1.................
2 Lugi
3.................
4.................
5.................
6 H43
7.................
8.................

9 HK Drott
10................

11................
12 LIF Lindesberg

13 ................
14 IK Heim

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback