Näst sist ut, Sävehof!

Bara två lag kvar, båda från 031-området. Först ut av dessa; IK Sävehof.


Om man tittar på vilka spelare Sävehof tappat inför säsongen borde man börja fundera på hur de ska klara sig i år. Men nu är det Sävehof det handlar om och det är inga dåliga spelare man hämtar ur de egna leden. Mer eller mindre alla har goda meriter från J-landslag och kommer i framtiden förmodligen bli riktigt bra elitseriespelare. Men där är vi inte idag, till och med ganska långt ifrån.


Jonathan Stenbäcken, Sebastian Lindell och Niclas Barud i all ära, men de klarar inte av att ersätta de spelare som lämnat klubben. Eller vad sägs om namn som Jonas Larholm, Jonas Ernelind, Peter Möller och Per Sandström? Om man ser det riktigt krasst så har man tappat något som hade varit en riktigt slagkraftig förstasexa i elitserien.


Frågan är om detta blir fågel eller fisk? Jag tror på något mittemellan. Inledningsvis kommer man säkert att tappa en del poäng, men ju längre säsongen lider desto mer varma i kläderna blir de unga spelarna. Att Kappelin är tillbaka ger naturligtvis en viss trygghet, men man måste vara ärlig och inse att han inte håller samma klass som Per Sandström.


Något som väcker frågetecken är hur försvarsspelet kommer fungera. Tidigare ställde man upp med ett mittblock bestående av Möller och Hiljemark plus bland annat Balomenos som tvåa, nu är det tunnare. Erik Matic är inte i närheten av Möllers klass och vem ska spela trea bredvid honom?

Trots alla tunga tapp så tror vi ändå lite på Sävehof och tror att de tar plats nummer fem.


Sävehof:
Tränare:
Rustan Lundbäck
Nyförvärv: Richard Kappelin (Mv), Tony Heeringsson (Mv), Tobias Albrechtson (V6), Kresimir Marakovic (V9), Erik Matic (M6), Niclas Barud (M6), Jonathan Stenbäcken (9M), Sebastian Lindell (H6).
Förluster: Per Sandström (Mv), Alexander Karlsson (Mv), Alexander Berg (V6), Peter Möller (M6), Henrik Persson (M6), Jonas Larholm (M9), Spyros Balomenos (V9), Jonas Ernelind (H9), Thomas Hiljemark (9M).



1 Hammarby IF
2 Lugi HF
3 IFK Ystad
4 IFK Skövde
5 IK Sävehof
6 H43
7 Alingsås HK
8 Ystads IF


9 HK Drott
10 IF Guif


11................
12 LIF Lindesberg


13 IFK Trelleborg
14 IK Heim


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback