Våra egna favoriter, AHK!

Det är inte lätt, men nu är det dags att försöka presentera vårt kära Alingsås HK.

Inget lag har nog varit i närheten av den spelaromsättning AHK visar upp inför säsongen. Sju spelare in, elva spelare ut. Ändå verkar gruppen ganska homogen?

Sanningen är väl dock att en del av de spelare som försvunnit egentligen inte var med i diskussionerna kring A-laget att göra.

Att tappa i princip alla kantspelare som AHK gjorde kan inte vara helt lätt, nu har man dock lyckats lösa detta på ett riktigt bra sätt. Till vänster finns nu speedkulan Charlie Sjöstrand och spänstfenomenet Daniel Tellander medan rutinerade Tobias Küller samt lovande Markus Enström håller till på högerkanten.

På nio meter känns det väldigt bra att ha fått in Thomas Hiljemark, en spelare som hela tiden fått leva ett liv som försvarsgigant i Sävehof. Minuterna som han spelat framåt har varit lätträknade, varför kan man undra. Thomas tillsammans med spelgeniet Robert Goude kompletterar varandra på ett ypperligt sätt och det känns som om man i alla fall inte tappat i slagstyrka jämfört med förra säsongen.

Mittsexorna som kommit till klubben har till viss del ifrågasatts, men under försäsongen har både Gustav och Glenn visat att de håller klassen. Måhända kommer det inte att tillverkas lika mycket mål från mittsex denna säsong, men i gengäld har båda två goda kunskaper i att skapa lägen för niometarna.

På målvaktsfronten ansluter estländaren Mikola Naom under oktober månad och där har vi en kille som med svenska ögon har en ganska annorlunda spelstil.

Elitserietränarna tror inte på AHK i år utan tippar laget på en elfteplats, men visst har de fel i sina tips? AHK slutar sämst sjua och tar sig äntligen till ett nytt SM-slutspel!

Alingsås HK:
Tränare:
Robert Wedberg
Nyförvärv: Mikola Naom (Mv), Charlie Sjöstrand (V6), Daniel Tellander (V6/V9), Gustav Rydergård (M6), Glenn Andersson (M6), Markus Enström (H6), Tobias Küller (H6), Thomas Hiljemark (9M).
Förluster: Richard Kappelin (Mv), Jesper Höglund (V6), Janne Lundström (V6), Peter Hansson (V6), David Jerneborn (V9), Sebastian Stenbäcken (M6), Johan Andreasson (M6), Henrik Signell (M9), Oskar Sandström (H6), Gustav Hallbert (H6), Zsolt Szobol (H9).



1 Hammarby IF
2 Lugi HF
3 IFK Ystad
4 IFK Skövde
5.................
6 H43
7 Alingsås HK
8 Ystads IF

9 HK Drott
10 IF Guif

11................
12 LIF Lindesberg

13 IFK Trelleborg
14 IK Heim


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback